FLORENCE PAULIAC
Slow Ceramic Studio

contact@florencepauliac.com

 
  Actu
  Slow Studio
  Product
  Shop
  About
  Contact
  
    French
    English
    
Nederlands
Copyright 2017 - 2018 I Florence Pauliac I All rights reserved.
 
    


Slow Ceramic Studio

Slow Ceramic Studio is een atelier dat werd opgericht door de beeldkunstenares Florence Pauliac. Gesitueerd in de Provence, het atelier hanteert een visie van slowdesign voor zijn voorwerpen. Ieder stuk tracht de aandacht voor het hier en het nu aan te scherpen.

Het atelier koos ervoor als zachte militant om weinig te produceren in een wereld die vurig doorrent. Tijd nemen om te observeren, te ademen en aan te voelen… De beschouwing als weg naar het creëren. Ongeacht de decoratieve of functionele aard van het stuk, het begint altijd met een verhaal, een plaats… Het vertrekt uit een unieke ervaring om een boodschap over te brengen: tijd nemen om te leven.

 
 


Het atelier

Ieder stuk is handgemaakt, volgens het seizoen en de tijd. Het maakt sterk deel uit van Forence haar dagelijks leven, met de noodzakelijke onafgebroken aandacht voor elke stap in haar schepping. Haar uitzonderlijkheid vergt een unieke welwillendheid.

Elk moment werd gehoord: het geduldig drogen in open lucht, het aandachtig bakken van het stuk en vervolgens het schilderen van landschappen en dromen. Bij de volgende bakbeurt zindert de japanse Raku techniek na. Hieruit wordt een beeldhouwwerk, een kom, een omhulsel geboren, dat reeds een leven met zich meedraagt om verder te delen.

 
 

Coworking, oproep tot projecten, tentoonstellingen.

Open en nieuwsgierig, het atelier is voortdurend op zoek naar nieuwe projecten. Ideëen broeden, bijeenkomen om nieuwe avonturen te ontwikkelen en samen uitvinden zijn methodes om het creatieproces te voeden. Tijd nemen om uit te wisselen en samen te ontwikkelen.

Indien u met Slow Ceramic Studio wenst samen te werken, of haar werk wens te bekomen of te verspreiden: contact@florencepauliac.com